Är du trött på att äta flingor med mjölk eller inget alls till frukost? Varför då inte lyxa till den med en lyxig lördagsfrukost? Man brukar ju säga att frukosten är det viktigaste målet på dagen och det kan nog stämma. För att få en bra balans på matintaget under dagen är det viktigt att börja dagen med ett balanserat mål mat. Det finns många olika varianter på frukostar men den mest kända är den engelska frukosten som består av korvar, ägg och bacon. Ofta får man den serverad med vita bönor i tomatsås och stekta champinjoner.

Om man istället vill vara lite extra nyttig kan man äta mycket frukt och bär till frukost. En god sådan frukost kan då bestå av banan, apelsin och mango som man skär och lägger på en färsk tallrik med yoghurt. För att lyxa till det extra mycket kan man ha en kanna färskmalet kaffe också.

Smörgåsar

Den vanligaste frukostmaten som ändå går att variera i all oändlighet är smörgåsar. Man kan välja mellan olika bröd och sen kan man lägga på nästan vad som helst för att variera smaken.

Varför lyxa till det med lördagsfrukostar?

Ibland kan det vara riktigt trevligt att få skämma bort sig själv med det lilla extra och skingra tankarna från den kanske tunga arbetsveckan som gått. För att inviga helgen med en lyxig frukost bestående av ett härligt bröd från ditt lokala konditori behövs som tur är inga stora pengar. Ibland är det de små sakerna som en god frukost i lugn och ro som ger dig glädje och med en liten summa kan du sätta guldkant på helgen med hemlevererat nybakat bröd.

Behöver du inspiration? Under “Frukost dygnets viktigaste mål?” här på vår hemsida hittar du bl.a. tips och ingredienser till de enligt oss, allra godaste smörgåsarna.