Att köpa lokalt har sina fördelar utöver ren bekvämlighet. När du stöder lokala företagare får du en bättre servicenivå och hjälper samtidigt till att göra vårt lilla samhälle till en bättre plats att bo på.

Om man har ett litet lokalt företag så kan man använda sig av något som heter SEO för att synas bättre i sökmotorer. SEO står för “Search Engine Optimization” och det handlar om att ha en bra strukturerad sida för att sökmotorerna ska kunna hitta till rätt innehåll på sidan. Man kan använda sig av seo hosting så får man lite hjälp på traven.

1. Förbättra din/familjens hälsa

Hos lokala bönder hittar du oftast kemiskt fria, högkvalitativa livsmedel och från vårt lokala bageri kan du vara säker på att brödet är färskt för dagen och fritt från både tillsatser samt otrevliga konserveringsmedel.

2. Förbättra den lokala ekonomin

Genom att köpa lokala produkter stannar det mesta av dina pengar inom just vår kommun. Du hjälper samhället att växa och bli till en bättre plats för både dig och oss.

3. Du känner människorna bakom produkten

Genom att känna oss människor bakom de produkter eller tjänster du köper skapas ett personligt band mellan dig, de andra invånarna och oss. Tillsammans kommer du och dina grannar att kunna glädjas åt när det går bra för oss lokala eller sörja om vi tvingas stänga

4. Håller ditt samhälle unikt

Den kombinerade närvaron av olika lokala företag gör vårt samhälle annorlunda från alla andra. Genom att stödja oss småföretagare istället för kedjor, kan du vara säker på att vårt samhälle behåller sin unikhet.

5. Bättre kundservice

Genom att handla lokalt är affärsägaren oftast direkt kopplad till varje anställd vilket i sin tur leder till ett personligt tillvägagångssätt när det kommer till kundtjänstfrågor och du kan nästan vara säker på att du inte kommer att kopplas till 5 olika personer och inte kommer att behöva vänta i veckor på att få ditt ärende löst.

6. Mer personlig service

När affärsägaren känner sina kunder känner hen till de produkter du föredrar och kan på så sätt skräddarsy din kundupplevelse.